2015. június 11., csütörtök

Melyik a fontosabb az IQ vagy az EQ?


A hosszú évek során családokkal dolgozva, Kurcinka úgy látta, hogy minden családban előfordulnak hatalmi harcok.
Ahelyett hogy harcolnál gyermekeddel, és eltávolodnátok, az érzelmekkel való munka lehetővé teszi az összhangot, megalkotva az érzelmi köteléket, ami elősegít egy olyan kapcsolatot, ami élő, dinamikus, mindig változó, élvezetes, és még vicces is!

Ezt a fegyelmezési stílust: „érzelmi vezetésnek”nevezzük, és a legutóbbi kutatások az emberei agy fejlődéséről azt mutatják, hogy gyermeked érzelmi intelligenciáját megerősíteni sokkal fontosabb annál a sikerhez mint az IQ-ját növelni.
Ez lehet, hogy meglep téged. Kezdetben Kurcinka is szkeptikus volt. Az érzelmek végeredményben nem sok hitelt kaptak. Még akkor sem, ha személyesen tapasztalta a hatalmi harcok szétforgácsolódását, vagy csökkenését. 
Azt tudjuk, hogy szüleink és nagyszüleink sosem töltöttek elég időt azzal, hogy gondolkozzanak az érzelmekről és úgy gondolhatták, hogy megnevezni az érzelmeket elkényezteti a gyereket, vagy csak „felkavarja”. 
Az érzelmek nagyon nagy változást hoznak!
Ha szeretnéd megtanulni, hogyan növelheted gyermeked érzelmi intelligenciáját, gyere el elsőként alapkézéséemre: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/
Vagy, ha már elvégezted az első három képzéselemet, vagy a Webináriumot akkor ezt ajánlom neked: https://hiszti-elenkgyerekek-com.webnode.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése