2016. január 4., hétfő

Autizmus vagy élénkség?



Autizmus és más pervazív fejlődési zavarok, PDD-k (Pervazív Developmental Disorder) neurobiológiai eredetűek. Gyerekek akik PDD-t tapasztalnak nem használják a felnőtteket mint kiutat hogy segítsék találkozni szükségleteikkel. Nem keresik a kapcsolódást.
Az autizmus súlyossága nagyon változó. Néhány gyerekre erősebben hat mint másokra, ami érinti, milyen kezelést javasolnak. Néhány gyereknek autisztikus viselkedéssel korlátozott nyelvi nehézsége van, de nem mindenkinek. 
Gyerekek, akiknek Aspberger szindrómájuk van, egyfajta autizmusuk, magasabb verbális képességük van, de még mindig vannak problémák a társas kapcsolatokkal. 
Ezek gyerekek magasan funkcionáló autizmussal, ami gyakran legnagyobb kihívás a szülőknek és tanároknak mivel átlagosnak tűnnek, de nehézségeik vannak az írott és verbális nyelvvel, szervező készséggel, társas kapcsolatokkal, és mások érzelmi és verbális jeleinek értelmezésével. Ezek a problémák hogy sikeresek legyenek az iskolában és békét leljenek otthon, kihívását okoznak, amiért hatalmi harcokban találod magad nap nap után. 

Ha érdekel az autizmus olvasd el a mai facebook posztban szereplő cikkemet, illetve megtanítom a képzésen azt is, hogy milyen tüneteket kell figyelned és hova fordulj ha gyanusság válik, hogy autista a te gyermeked. Jelentkezz itt: www.hiszti.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése