2015. december 11., péntek

ADHD -Figelemzavaros hyperaktivítás, ADD vagyis figyelemzavar




Nyilvánvalóan az összes gyerek energikus, és néha impulzív és figyelmetlen. 
  • Magas energiaszinttel rendelkező gyerekek, akiknek nincs ADHD-jük, mindig mozognak és gyakran megragadnak dolgokat, mielőtt megtanulnak megállni és kérdezni. 
  • Extrovertáltak gyakran kimondják mi van a fejükben. 
  • Az alapos megfigyelő gyerekek is elveszhetnek gondolataikban és elfelejthetnek dolgokat. 

De azok számára a gyerekek számára, akiknek ADHD-jük van ez a viselkedés sokkal impulzívabb és gyakoribb, annyira hogy a mindennapokat zavarja már. Mindennap elfelejt dolgokat, akár beadni egy feladatot amit befejeztek. Vagy az energiájuk és izgulásuk visszatartja őket, hogy befejezzenek egy feladatot – még akkor is, ha érdekeltek megcsinálni azt. Kapcsolatok a társaikkal zavart, mivel kihagynak társas jeleket.
Ha gyermeked energiaszintje, impulzivitása vagy figyelmetlensége folyamatosan hatalmi harcokba sodor téged, nézd meg az igazi hátterét. Nem kell minden reggel üvöltened. Gyermeked sikeres lehet az iskolában és barátoknál. 

Emlékezz, gyermeked nem akar veled harcolni. Gyermeked nem csak szórakozott, utálatos, vagy lusta. Ez igazán egy gyerek, aki kétségbeesetten segítséget kér. Tudja magáról, hogy más, de nem érti miért. Szüksége van rád, hogy segítsd meghatározni mi rossz és megtalálni a stratégiákat, amik működnek otthon és az iskolában. Legfontosabb, szüksége van rád, hogy úgy szeresd ahogy van, és lásd a kreativitását, képességét hogy a dobozon kívül lásson, és az energia egy ajándék amit meg tud tanulni terelni.

Kép forrása: http://study.com/academy/lesson/what-is-hyperactivity-in-adhd-symptoms-definition-causes.html


Ha ADHD-s, Autista, Asperger szindrómás, Szenzoros Integrációs zavara van gyermekednek, akkor is érdemes Kurcinka élénk gyerekeket nevelő módszerét meghallgatnod, mert sokat segít a problémák enyhítésén. Jelentkezz itt: www.hiszti.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése