2015. december 16., szerda

A szorongás és az élénkség kapcsolata




Mindenki tudja, milyen az ha valaki szorong – a pillangók a gyomorban az első iskolanap előtt, vagy amikor nyilvánosan kell beszélned. A szorongás felgyorsít téged, felkészít és segít a helyzettel való megbirkózásban. 
De azok, akiknek szorongásos zavarral küzdenek óriási szorongást tapasztalnak ami megzavarja a mindennapi életet. A szorongásos zavar nem csak az „idegekben” jelentkezik – a szorongás megbéníthat. Nem tudsz gondolkodni, és nem tudsz működni.
Az általános szorongásos zavar gyakran megjelenik gyermekkorban és kamaszkorban. Több nőt érint mint férfit és végigszalad a családokon. Súlyosbítja a stressz, és gyakran depresszióval jár együtt.
Amikor gyerekek tapasztalják a szorongást, felnőttek gyakran félreértik a viselkedéseket, arra gondolva, hogy a gyerek makacs vagy próbálkozik az iskolakerüléssel, az iskolabuszon való utazással, vagy kirándulási részvétellel. De ők nem próbálnak bosszantani téged. Szorongás egy orvosi probléma ami kezelést igényel.

Ha gyermeked szorong, vagy depressziós természetesen orvoshoz kell fordulni, de viselkedésével kapcsolatban tanítók neked én is trükköket és technikákat hogyan tudod őt együttműködésre sarkallni. Jelentkezz itt: www.hiszti.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése