2015. október 21., szerda

Honnan származnak a rossz tanácsok?


A valóság az, hogy a gyereknevelés tele van tanáccsal, ami elbátortalanít bennünket, hogy kapcsolódjunk-e gyermekünkkel. 

Honnan jött a tanács? 
Miért javasolták először is?
Ez tényleg valami olyan, amit szeretnél folytatni mint útmutatót? 

Például gyakran előfordulnak hatalmi harcok az étkezés körül. 

Kép forrása: http://www.erdekesvilag.hu/hatvan-eve-minden-evfordulojukkor-eszik-az-eskuvoi-tortajabol-egy-amerikai-hazaspar/

Nagyon érdekesnek találja Kurcinka megkérdezni a nagyszülőket és dédszülőket miért ajánlottak speciális tanácsokat az ételről, és étkezési szokásokról. Korábban történeteket meséltek nekem arról, hogyan nőttek fel a Világválság alatt, vagy szenvedtek a háborús hiányoktól. 
Sokuk nőtt fel nagycsaládban, ahol az étel nem mindig volt bőséges. A tanács, hogy minden falatot egyenek meg a tányérról passzol ahhoz a korhoz és helyzethez. 
De ma Amerikában a gyerekkori elhízás az egyik vezető egészségügyi probléma. És az éttermi ételadagok is drámaian nőttek ahogy társadalmunk egyre inkább a nagyra koncentrál.  Ez a tanács nem volt rossz a maga idejében, ma ez egyszerűen nem működik. 


Kurcinka kicsit több, mint 30 éve kezdte a módszer kidolgozását, akkor ő az amerikai társadalom ellen ment, ma mi "fiatalok" megyünk a Magyar társadalmi sztereotipiák ellen. De megéri! Mert a gyerek sokkal nyugodtabb lesz. Tanuld meg tőlem, hogyan www.hiszti.elenkgyerekek.com
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése