2015. november 17., kedd

A tényszerűen gondolkodónak a tények kellenek!




Ezek a gondolkodó típusok, akik hátrébb lépnek a helyzetből, megnézik a tényeket, objektív szemszögből tekintve a szituációra, és előjönnek egy megoldással. A döntésük a logika által vezérelt.
Amikor zaklatottak a gondolkodó gyerekek hátrálni akarnak az érzéseiktől, ami azt jelenti néha, hogy nem nevezik meg az érzést ami igazán a motorja a problémának.

Ez az a gondolkodó gyerek, aki befogja a fülét és elfordul tőled, amikor próbálsz érzésekről beszélni vele, főleg ha még introvertált is. Ezért, ha meg akarod ölelni vagy megbeszélni az érzéseket, amikor impulzivitása magas, lecsap rád akár ököllel vagy szavakkal. Először nem akar az érzések mélyére menni. Ő hátra szeret lépni és inkább logikusabban akarja szemlélni a szituációt.  

Maradj a tényeknél még akkor is ha először hajlandóságot érzel hogy tanítsd őt az érzésekről és a másokkal való kapcsolatokról. 
Később tudsz foglalkozni az érzelmekkel és megtaníthatod , hogy nincs rendben, ha megtámad valakit, amikor bosszús vagy fél.






A teszt mellett elmondom neked részletesen mit tegyél ha te gyermeked gondolkodó, amihez itt jelentkezhetsz: www.hiszti.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése